Anemi hos hundar

Anemi, som är minskningen eller gallring av blodet i hundar har många orsaker som kan inkludera valpar som är avvanda från sina Mommas för tidigt eller om de inte får den näring som kroppen behöver när de är valpar. Detta tillstånd är också ärftligt, så hundägare bör vara medvetna om den medicinska historien om en hund innan de gör det en del av sin familj, om denna information finns tillgänglig. Den vanligaste orsaken till anemi hos hundar är minskningen av vitala vätskor i valparna kroppen. Detta kan hända efter att hunden har drabbats av en blödning eller njure varbildning och undernäring.
Symtom på anemi hos hundar som hundägare kan märka är blek hud och slemhinnor som vanligtvis en ganska rosa, kan hunden verkar trött lätt, kan de verkar vara att dra när de går, är deras puls brukar påverkas och kan bli snabb och grunt, kan hundarna temperaturen variera från under det normala till det normala eller till och med hög, kan de ha ett blåsljud, deras andning ofta ökat sin puls ökar, kan de drabbas av kramper och de kan ha en nedsatt matsmältning systemet. Varje gång en person upptäcker att deras husdjur uppvisar något av symptomen, då borde de ta hunden till sin veterinär. Bara för att ett symptom visas betyder det inte hunden faktiskt är anemisk, kan det finnas en annan orsak till symptom och därför kan vara mer allvarlig än anemi.
Behandling av anemi hos hundar kommer att följa en diagnos av en legitimerad veterinär (VET). Målet med denna behandling är att öka hundens blod. Detta är ofta uppnås genom korrekt ta hand om hunden som kommer att inkludera mata den rätt och ger mediciner som ordinerats av veterinären och säkerställa att hunden har en ren, varm område att bo i. Veterinären kan ordinera järnhaltig preparat för behandling av den drabbade hunden och hundägaren måste administrera behandlingen precis som veterinären har ordinerat.
Anemi hos hundar är ett allvarligt tillstånd som kan vara positivt behandlas om diagnosen ställs tidigt och behandlingen påbörjas. Med rätt behandling, kommer hunden att ha många fler år att leva och ge lycka till sin ägare. Det viktiga tanken på denna sjukdom är att det definitivt kan förebyggas med rätt vård och behandling av hunden, vilket bör göras ändå, utan en tanke på vad hälsotillstånd kan uppstå om hunden inte vårdas.

Evigt hem för en furry vän: Att hitta en Pet i Houston, Texas
Pet Rat Care: Hur du installerar en livsmiljö och mer
Allt om rasen: Chihuahua
Sanningen bakom vad du verkligen mata dina husdjur
Dog Days of Summer: varmt väder Tips för hundägare
Hur Dog Parks kan vara en bra sak: Off the koppel och släppa lös
Symtom på infektioner i urinblåsan i Cats
Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Med hjälp av en Dremel för att trimma din hunds tånaglar
Hundkompis
Fågel näbb Hälsa

Leave a Reply