Anal Sac Bölder hos hundar

Anal sac bölder hos hundar är förmodligen en hälsotillstånd som få hundägare oroa eller ens vet existerar. Dessa bölder förekommer dock, och hundägare bör åtminstone vara medvetna om det. Anal sac abscesser är bakteriella infektioner i anal säck av en hund som resulterar i en abscess. Anal säckar hos hundar är de körtlar som en hund har som finns på båda sidor och lite under sin analöppningen. Alla hundar har anal SAC om de inte har opererats bort av någon anledning. Detta gäller för alla rovdjur, inte bara hundar. Utsöndringen i anal säcken används av hunden för märkning deras territorier och för att kommunicera med andra hundar. Detta sker genom en del av utsöndringen eller mysk släpps av hundens anal säck varje gång hunden passerar en fekal avföring. Varje hund doft från dessa sekret i anal säcken är annorlunda, att låta andra hundar att känna igen doften när de luktar det. Detta sker också när hundar luktar varandras rumpor, de är faktiskt få en doft av denna sekretion från anal säcken.
Anal sac bölder är resultatet av bakterier som hamnar i anal säcken och orsaka en infektion. Denna bakterie reser vanligtvis till den anala säcken genom den lilla kanalen eller röret som är under huden och leder till den anala säcken till en öppning som tillåter sekretionen fly. Vita blodkroppar skickas till anala säck med hundens immunförsvar att bekämpa infektionen bakterierna orsaker. Dessa vita blodkroppar dör och blir pus och hundens kropp kommer då att bygga en mur runt pus att innehålla det, vilket skapar en abscess. Dessa bölder är mycket smärtsamt och är vanligtvis förknippas med hunden inte vill det område som ska beröras.
Behandla anal sac bölder görs bäst av en veterinär bölden kommer sannolikt att behöva halade eller skäras så pus i det kan rinna ut. Veterinären kommer vanligtvis förskriva antibiotika för att behandla infektionen som var ansvarig för abscess. Tyvärr en anal säck abscess kan orsaka sekundära hälsoproblem inklusive skador på muskler och nerver i området som kan resultera i fekal inkontinens eller hunden inte längre har förmåga att behålla sina stolar. Om anal sac bölder blivit alltför ofta, då hunden kan ha sina anal säckar avlägsnas kirurgiskt.

Bekanta dig med St Bernard förföljer
Loppor och fästingar: en mardröm för husdjur och Du
Dusty
Luxation av leder hos hundar
Dog Tales
Deprivation
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Afrikansk klogroda Care Made Easy
Everlast Tar den gamla skolan och New School med La Coka Nostra
Hålla din hund säker från Värmeslag
Pet Air Travel Tips

Leave a Reply