Amerikansk cocker spaniel: hudproblem, vårtor

Den amerikanska cocker spaniel är en bedårande hundras, tyvärr de är benägna att de inte-så-förtjusande hud vårtor.
Alla som är intresserade av att köpa eller anta en cocker spaniel, ska försöka ta reda på om deras hund är utsatt för dessa hudproblem, genom att titta på hundens familj linje.
Dessa vårtor (som vår veterinär CAL dem) är helt olika från humana vårtor, eftersom de inte kan frysas ut eller brännas bort.
De är fästa till hunden från insidan och det enda sättet att ta bort dem är kirurgi. Förutom att vara ganska dyrt, betyder operation att hunden måste gå igenom anestesi och sedan ta itu med flera stygn.
Dessutom tar inte bort operationen inte dessa vårtor evigt. Inte bara kan vårtor växa igen på samma platser, men kan växa någon annanstans på hundens kropp, vilket gör ytterligare operationer en möjlighet.
Lyckligtvis kommer en del cocker spaniels får bara en eller två vårtor under hela sitt liv (vissa ingen). I dessa fall, vårtor brukar inte odlar eller irritera hunden alls.
Men många hundar lida genom tio, 20 eller till och med 30 eller fler vårtor som kan växa till storleken av en golfboll och pus utsläpp. När vårtor blir stor, blir hunden irriterad med dem och kan försöka bita dem. Detta orsakar blödning och obehag och skapar en ganska rörig situation!
Orsaken till vårtor är något luddigt, men veterinärer har bekräftat att det verkar fet hud är en faktor. Att vara en renrasig också innebär hälsofrågor. Ärftlighet är naturligtvis är den största faktorn som avgör om en hund kommer att drabbas med dessa vårtor.
Det finns praktiskt taget inga huskurer för dessa vårtor, tyvärr, men vissa tvättsprit kan ibland torka dem lite. Men bara sätta denna alkohol på en vårta att hunden inte kan nå bita, annars kommer de att inta tvättsprit.
När vår familj köpte vår cocker spaniel, vi hade ingen aning om att hudproblem inkluderat dessa vårtor, många gånger hudproblem bara hänvisa till torr, kliande hud.
Endast en familj som är mycket kärleksfull och villig att ta itu med möjlighet till vårtor bör välkomna en cocker spaniel till sitt hem. Vår familj skulle inte byta vår amerikanska cocker spaniel för något, men vi skulle velat ha vara beredd att betala för fem operationer och en hel del oreda från vårtor.
Oavsett hudproblem, de söta, kärleksfulla hundar, med mycket fogliga personligheter.

Ta hand om ditt husdjur nymfparakiter
Låt oss leka Frisbee Doggie!
Beagle: en tumultartad resa av glädje och frustration
Hur man identifierar Wobbler syndrom hos hästar
Är vegetarisk kattmat bra för din katt?
Ditt första husdjur råtta
Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua
Säger adjö till ditt husdjur
Den bästa Dog Breed för din personlighetstyp
En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund

Leave a Reply