Alpacas och bovint virusdiarrévirus

Bovin virusdiarré virus (BVDV) är en sjukdom som är bekant för dem som är i boskapsindustrin. Tyvärr kan denna nötkreatur eller boskap sjukdom lämnas till Alpacas som viruset tas upp från luften, gödsel eller organ sekret och går igenom Alpacas nasal eller oral öppningar. Detta virus kan också överföras till Alpacas från skor som är förorenat och / eller kläder som är förorenade samt komma i kontakt med djur som är bärare av BVDV.
Bovint virusdiarrévirus är ett RNA-virus, eller ett virus bestående av ribonukleinsyra, som lätt kan replikera i olika varianter. Ofödda Alpaca foster kan bli PI på grund av deras immunförsvar acceptera BVDV. När detta inträffar CRIA inte kommer att utveckla de nödvändiga antikropparna för att bekämpa BVDV eftersom dess immunförsvar inte inser att viruset är ett virus och bör bekämpas. Slutresultatet är att CRIA kommer att gå dåligt merparten av tiden och CRIA kommer att fälla den mycket smittsamt virus genom andning och kroppsvätskor som i sin tur kan smitta andra Alpacas. Av denna anledning kommer CRIA som har fått diagnosen BVDV måste avlivas.
Även om BVDV skadar CRIA är detsamma inte sant för vuxna Alpacas. När vuxna Alpacas utsätts och kontrakt BVDV de vanligen inte har några symtom eller problem som är förknippade med sjukdomen. Dessa djur har en tendens att leva ett normalt liv, men bör Alpaca vara en gravid kvinna, kan symptomen variera från inga problem till ett missfall eller de kan ge upphov till en CRIA som ständigt är infekterad (PI).
Förhindra BVDV är viktigt för alla Alpaca uppfödare. Om uppfödare Alpaca besättningen gör tyvärr kontrakt BVDV, då framtiden för besättningen är i fara eftersom CRIA som ska vara ersättare för besättningen kommer inte att vara tillgängliga. Alpaca besättningar kan testas för BVDV, som kommer att avgöra om besättningen har problem. Den Alpaca uppfödare kan också vara flitig i att förhindra BVDV sig in hans eller hennes besättning genom karantän några Alpacas som kommer till Alpaca Farm, även de som tillhör Alpaca uppfödare som kan återvänder från en show. Denna karantän bör pågå i minst 4 veckor och i karantän djur skall testas i slutet av de fyra veckorna innan de får tillbaka med Alpaca besättningen.

Bli av buggar på ditt husdjur: loppor, fästingar och myggor
Naturliga sätt att stoppa en hund från Klåda och repor
Påsk Gåvor till husdjur
Platser att anta Katter i Salt Lake City, Utah
Kaninrasen Profiler: Mini Lop
Finansiella organisationer som kan hjälpa till med hög veterinär räkningar
Anledningar till att äga en katt
Villaägare Försäkring: Är din hund problemet?
Granska Acadiana Cafe i San Antonio, Texas
Hur firar Djurens dag på 4 oktober 2009
Evigt hem för en furry vän: Att hitta en Pet i Houston, Texas

Leave a Reply