Allt om rasen: Virelade Hound

Även känd som Grand Gascon Saintongeois är Virelade Hound en intelligent, energisk och hårt arbetande ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Virelade Hound kan spåras tillbaka till 19-talets Frankrike. Entusiaster tror att Virelade Hound utvecklades genom att korsa sådana raser som stora Bleu de Gascogne och Saintonge Hound, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Virelade Hound har används mest för jakt, vädrade, och spårning vilt som rådjur och kanin, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet i hårdaste klimatet och terrängen samtidigt som lojal och skonsam sällskap.
Idag, medan Virelade Hound har uppnått en regional popularitet som en jakt och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför sitt hemland Frankrike.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin energiska och hårt arbetande karaktär, föredrar Virelade Hound att hålla upptagen med arbete och lek under dagen. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor och älskar att få uppmärksamhet och beröm. Denna ras är mycket intelligent, men envis och lite oberoende ibland skapa måttlig svårighet i utbildning. Som ett husdjur är Virelade Hound lojal, kärleksfull och tillgiven. Den Virelade Hound lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, med långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
Tack vare sin envisa och självständiga attityd kan Virelade Hound bli något utmanande att träna. Rasen är känd för att odla uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång träna Virelade Hound. Dessa hundar kräver en erfaren, självsäker, och patienten hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Virelade Hound, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Detta nyfiken och äventyrlig rasen är alltid på språng, och är ofta ganska roande och underhållande att titta på medan på spel. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Virelade Hound bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Dessa hundar är alerta, territoriell, och har en fantastisk luktsinne, vilket fungerar som effektiva vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare. Den Virelade Hound är lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt jakthund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga ett Virelade Hound. Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Virelade Hound inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den Virelade Hound har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är mycket snabb, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den Virelade Hound skall vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Denna ras är kraftfulla luktsinne kan ibland leda till problem. Det är inte ovanligt att en Virelade Hound till dart utomhus eller riva öppna säckar med skräp för att spåra en doft. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i rasen.
Såsom tidigare nämnts förblir Virelade Hound ganska sällsynta utanför sin nativa Frankrike och kan vara svår att uppnå. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Virelade Hound är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, de lider några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, ofta muskelbristning, artrit, primär lins luxation – förskjutning av linsen, distichiasis – inåtväxta ögonfransar, körsbär öga, känslighet för anestesi och lugnande medel samt svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Virelade Hound? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Undulat vård och utfodring
Hur man skapar en sats katastrofberedskap för din hund
Hur göra din hund dina bästa vänner
Vad du ska göra när ditt barn ber för en häst
Allt om rasen: Bosniska Grov-Haired Hound
Att hålla en Tarantula som husdjur
Främja en kattunge med dina egna katter
Hur man sparar pengar genom att göra din egen hund leksaker
Fem godsaker att skämma bort dina katt
Bör du få en mops?
Extremt sällsynt Megamouth Shark Caught i Filippinerna, senare Ätit

Leave a Reply