Allt om rasen: ungerska Hound

Även känd som Erdelyi Kopo, Transylvanian Bloodhound, Transylvanian Hound, Transylvanian Beagle, Transylvanian Foxhound, och den ungerska Braque, är den ungerska Hound en intelligent, vänlig och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Den exakta ursprung ungerska Hound har inte väl dokumenterat. Entusiaster tror att denna ras går tillbaka hundratals och kanske till och med tusentals år för att forntida Ungern, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har den ungerska Hound har används mest för jakt, vädrade, och spårning spel som räv, vildsvin och kanin, och som en vakthund, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet och lyckligt samtidigt som varm och mjuk kamratskap.
Idag, medan den ungerska Hound har uppnått en regional popularitet som en jakt och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Ungern.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin utåtriktad och social karaktär, är den ungerska Hound ett genuint glad ras som föredrar att hålla upptagen med arbete och lek under dagen. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att få beröm, och ofta ser till sin ägare för ledarskap och säkerhet. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är den ungerska Hound lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Den ungerska Hound lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, med långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av iver att behaga och imponera dess ägare och vilja att lära sig, svarar den ungerska Hound allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna intelligenta ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar förtroende och respekt är nyckeln till framgång utbilda den ungerska Hound. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en ungersk Hound, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Detta nyfiken och äventyrlig rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa ljusa hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får den ungerska Hound bra överens med barn och andra husdjur, känd för sin förmåga att få vänner snabbt med andra djur på grund av dess sociala karaktär. Denna ras är alert, territoriell, och har en otrolig känsla av lukt, vilket gör en effektiv vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Den ungerska Hound är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt jakt och brukshund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en ungersk Hound. Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En ungersk Hound inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Det ungerska Hound har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är ganska snabb och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den ungerska Hound skall vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Denna ras är kraftfulla luktsinne kan leda till problem. Det är inte ovanligt att en ungersk Hound till dart utomhus och riva upp säckar med skräp för att spåra en doft. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i den ungerska Hound.
Såsom tidigare nämnts, är det ungerska Hound ganska sällsynta utanför sin nativa Ungern och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den ungerska Hound är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, sannolikheten att utveckla cancer, hypotyreos, entropian – vikning inåt av ögonlocket, ectropian – vikning utåt av ögonlocket, distichiasis – inåtväxta ögonfransar, körsbär öga, känslighet för anestesi och lugnande medel, frågor matsmältningsproblem och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en ungersk Hound? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Kan du hjälpa till att identifiera Patrick?
Hundar livrädd för åska: Vad kan man göra
Cheetah: Det snabbaste djur i världen är en utrotningshotad art
Total höftledsplastik i Hörntänder
Till kragen katten
Låg kostnad Spay eller Kliniker kastrat i Indiana
Varför jag inte ta min hund att arbeta
Kattmynta Allmän information
Att handskas med förvildade katter och förvildade kolonier Cat
Det bästa sättet att njuta Fall
Everlast Tar den gamla skolan och New School med La Coka Nostra

Leave a Reply