Allt om rasen: Prazsky Krysarik

Även känd som Prazsky Krysarik, och ofta förväxlas med Chihuahua och dvärgpinscher är Prags råttfångare en energisk, intelligent och stiliga ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Prags råttfångare kan spåras tillbaka till 11-talet Tjeckien. Entusiaster tror att Prags råttfångare är bland de äldsta av alla raser och går tillbaka flera tusen år innan dess dokumentation, men detta har aldrig bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Prags råttfångare har mest använts för jakt och döda små skadedjur som råttor och möss, och hålls som en sällskapshund, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta samtidigt som både underhållning och skonsam sällskap.
Idag, medan Prags råttfångare har uppnått en underjordisk popularitet på grund av sin ringa kroppsstorlek och unika personlighet, förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Tjeckien.
Personlighetsdrag
Mest känd för sitt aktiva och livliga natur är Prags råttfångare en spunky ras som är full av ursprungliga karaktär. Dessa små hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att ta emot kärlek och spela rollen av knähund under stillestånd. Denna ras är mycket intelligent och i allmänhet svarar bra på grundutbildning och kommandon. Som ett husdjur är Prags råttfångare lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Den Prazsky Krysarik anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende, men ändå tycker om att vara utomhus, spela spel som hämtar och med långa och sköna promenader.
Tåg-förmåga
På grund av dess behov av mänsklig uppmärksamhet och iver att behaga och imponera ägaren svarar Prazsky Krysarik allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. Många ägare hävdar att dessa hundar lätt kan lära sig att använda en låda, detta eliminerar behovet av ständiga resor utomhus.
Etablera omedelbar förtroende och respekt är nyckeln till framgång träna Prags råttfångare. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Prazsky Krysarik, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna utgående och livliga rasen är alltid i rörelse och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa intelligenta hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Prags råttfångare bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn och sin förmåga att göra vänner snabbt med andra djur på grund av dess sociala karaktär. Denna ras anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende. Den Prazsky Krysarik är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Prazsky Krysarik. Liksom många följeslagare raser är dessa hundar kända för att lida av separationsångest. Personer som önskar köpa denna ras som reser ofta, har heltidsarbete, eller är borta från hemmet på daglig basis rekommenderas att börja forska annan ras. Under en attack av separationsångest, kommer Prazsky Krysarik agera ut av nervös förstörelse och kan förstöra egendom, tugga, gräva, skälla, gnälla, och ignorera grundutbildning som inbrott.
Som tidigare nämnts förblir Prags råttfångare ganska sällsynta utanför dess naturliga Tjeckien och kan vara svårt att få tag på. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Prags råttfångare typiskt känd som en frisk ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: patellar luxation – förskjutning av knäskålen, ofta benskada, sannolikheten att utveckla cancer, känslighet för kalla och varma temperaturer, svårigheter födelseprocess – ibland resulterande i kejsarsnitt, och olika dentala problem.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Prazsky Krysarik? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Ögoninflammation hos hundar
Koppel Aggression hos hundar
Hur att välja den bästa Pet för din lilla barn
Kaninrasen Profiler: Mini Lop
Exotiska husdjur: Är du redo för ett livslångt åtagande?
Att anta ett nytt husdjur från ett härbärge
Leaf Grodor som husdjur
Att handskas med en överstimulerad och försagd katt
Vad händer egentligen när ditt husdjur går in för operation
Kit-Kit och Kitty Nap spel
Utbildning Du är papegoja att tala

Leave a Reply