Allt om rasen: portugisiska nötkreatur förföljer

Även känd som Cao de Laboreiro och hunden Castro Laboreiro är Portugals nötkreatur förföljer en intelligent, tillgiven och skyddande ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Den exakta ursprunget av den portugisiska nötkreatur förföljer inte har väl dokumenterade. Entusiaster tror att rasen går tillbaka så långt som 16-talet Portugal och härstammar från sådana raser som Estrela Mountain Dog, Alentejo mastiff, och diverse andra raser Mastiff, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har den portugisiska nötkreatur förföljer har används mest för vallning, körning och bevakning boskap mot rovdjur som varg och vilda katter, och som en klocka och vakthund, att bevisa sin överlägsna förmåga att arbeta oändligt samtidigt som både skydd och varm kamratskap.
Idag, medan den portugisiska nötkreatur förföljer nått en underjordisk popularitet som en arbets-och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Portugal.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lojala, skyddande och hängiven natur är den portugisiska nötkreatur förföljer villiga att göra något som krävs för att skydda sin ägare och egendom. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att få beröm och spela rollen som väktare. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är det portugisiska nötkreatur förföljer lydig, lojal, kärleksfull och tillgiven. Den portugisiska nötkreatur förföljer lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, med långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av sin iver att behaga och imponera dess ägare och vilja att lära sig, svarar den portugisiska nötkreatur förföljer allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda den portugisiska nötkreatur förföljer. Dessa hundar kräver en säker, stark och patientens hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en portugisisk Cattle Dog, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna aktiva och äventyrliga rasen är alltid i rörelse och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa intelligenta hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får den portugisiska nötkreatur förföljer bra överens med små barn och icke-hund husdjur. Denna ras är alert, skyddande och territoriella, vilket gör en otrolig klocka och vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Den portugisiska Cattle Dog är lydig, lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt arbets-och väktare hund, husdjur, och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en portugisisk nötkreatur förföljer. Dessa energiska och atletiska hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En portugisisk nötkreatur förföljer inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den portugisiska nötkreatur förföljer rekommenderas inte för hushåll med illa välskötta barn eller andra hundar. Även med ordentlig socialisering från en ung ålder, är denna ras känd för att bli otålig kommer illa betett barn och kan visa överdriven aggression, dominans och svartsjuka mot andra hundar.
Som tidigare nämnts är det portugisiska nötkreatur förföljer ganska sällsynta utanför dess naturliga Portugal och kan vara svårt att få tag på. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den portugisiska nötkreatur förföljer är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, degenerativ disk sjukdom och andra ryggrads villkor, ofta muskelbristning, entropian – vikning inåt av ögonlocket, ectropian – vikning utåt i ögonlocket, körsbär ögon, fetma och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en portugisisk nötkreatur förföljer? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Styra hunden kopplad
Hur man ger medicin till din hund
Att välja rätt och prisvärd katt Diet
Tips för att välja en valp namn
Sjukförsäkring för husdjur
Feline övre luftvägsinfektion
Skillnaden mellan en Veterinär och en veterinär
Giant Chinchilla Rabbit Profil
Hur hitta ett husdjur: Det enklaste sättet att hitta din nya bästa vän
Offentlig hund går: How to Be Safe och ha kul
Extreme Dog Hus

Leave a Reply