Allt om rasen: Picardie Spaniel

Även känd som Epagneul Picard är Picardie Spaniel en intelligent, lydig och vänlig ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Picardie Spaniel kan spåras tillbaka till 15-talets Frankrike. Picardie Spaniel härstammar från den antika Chien d’Oysel och spelade en stor roll i skapandet av sådana raser som Blå Picardie Spaniel och kanske andra Spaniel raser.
Under hela sin historia har Picardie Spaniel har används mest för jakt, spårning, spola ut och hämta spel som anka, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta på land och i vatten samtidigt som entusiastiska och varma sällskap.
Idag, medan Picardie Spaniel uppnått en underjordisk popularitet som en jakt och sällskapshund förblir rasen något sällsynt utanför sitt hemland Frankrike.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin vänliga och utgående natur är Picardie Spaniel en verkligt lycklig ras. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga förbindelser med människor, älskar att få uppmärksamhet och beröm, och ofta ser till sin ägare för ledarskap, styrning och säkerhet. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är det Picardie Spaniel lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Picardie Spaniel lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som hämtar och frisbee, och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess behov av mänsklig ledarskap och iver att behaga och imponera ägaren svarar Picardie Spaniel allmänhet mycket väl till grundutbildning och kommandon. Denna intelligenta ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar förtroende och respekt är nyckeln till framgång träna Picardie Spaniel. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Picardie Spaniel, såsom dess överraskande inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna energiska rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa ljusa hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Picardie Spaniel bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn och sin förmåga att göra vänner snabbt med andra djur på grund av dess sociala karaktär. Picardie Spaniel är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt jakthund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Picardie Spaniel. Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Picardie Spaniel inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Picardie Spaniel har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är ganska snabb, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Denna ras måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Som tidigare nämnts är det Picardie Spaniel något sällsynt utanför sitt hemland Frankrike och kan vara svårt att få tag på. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Picardie Spaniel är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, ofta muskelbristning, artrit, von Willebrands sjukdom – en blodpropp sjukdom, primär lins luxation – förskjutning av lins, körsbär öga, kronisk öroninfektion, och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Picardie Spaniel? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Pedi-Paws: Pet Nail Trimmer
Bästa Hundraser för allergiker
Hur man tar hand om en sköldpadda från Hermann s Art
Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud
Förbereda Driftwood att dekorera ditt akvarium
Min personliga berättelse om att anta en Shelter djur för Adopt-a-Shelter-Animal månad!
Hus Breaking Envisa Hundar
Frågor du bör ställa innan du väljer en ny hund Groomer
Stoppa Puppy Tugga
Canine Medarbetare? Varför tar din hund att arbeta med dig kan ge Överraskande fördelar

Leave a Reply