Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher

Även känd som den österrikiska Shorthaired pinscher, österreichischen Kurzhaanigen pinscher, österrikiska Kort Haired pinscher, Osterreicher och Kurzhaanpinscher är den österrikiska pinscher en intelligent, skydd och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till österrikiska Pinscher kan spåras tillbaka till 17-talet Österrike via konstverk och skrifter av tiden. Entusiaster tror att den österrikiska pinscher datum många hundra år tidigare än vad som dokumenterats, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har den österrikiska Pinscher har oftast används för att driva och vakta boskap mot rovdjur som varg och som en klocka och vakthund, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet samtidigt som både skydd och kamratskap.
Idag, medan den österrikiska Pinscher uppnått en regional popularitet som en arbets-och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Österrike.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lojala och skyddande karaktär, är den österrikiska Pinscher villiga att göra något som krävs för att skydda sin ägare och egendom. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att få uppmärksamhet, och ofta ser till deras ägare för ledarskap och stöd. Denna ras är mycket intelligent, men envis och lite oberoende, vilket skapar måttlig svårighet i utbildning. Som husdjur, är det österrikiska pinscher lojal, kärleksfull och tillgiven. Den österrikiska Pinscher lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som hämtar och tug-of-war, och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
Tack vare sin envisa och något oberoende natur, kan den österrikiska Pinscher visa sig utmanande att träna. Rasen är känd för att odla uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda den österrikiska pinscher. Dessa hundar kräver en erfaren, självsäker, och patienten hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en österrikisk pinscher, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna nyfikna och lekfulla rasen är alltid i rörelse och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. När rätt socialiserade från tidig ålder, får den österrikiska Pinscher bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Dessa hundar är alerta, territoriella och skyddande, gör otroligt klocka och vakthundar genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Den österrikiska Pinscher är lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt arbetsmiljö hund, husdjur, och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en österrikisk pinscher. Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En österrikisk pinscher inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den österrikiska Pinscher har en stark instinkt att valla och ibland unna sig en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är förvånansvärt snabbt, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den österrikiska Pinscher måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Såsom tidigare nämnts, är den österrikiska pinscher ganska sällsynta utanför dess nativa Österrike och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den österrikiska pinscher är vanligtvis känd som en frisk och hjärtlig ras, de lider några hälsoproblem, inklusive: armbåge dysplasi, sannolikheten att utveckla cancer, primär lins luxation – förskjutning av linsen, progressiv retinal atrofi, entropian – vikning inåt i ögonlocket, ectropian – vikning utåt i ögonlocket, fetma, och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en österrikisk pinscher? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Olivers och Brownie dikt
Hur vet när Rooster skulle dö
Hundarnas Halloween: Säker Engagera din hund i en Halloween fest
Fur Pet skull! Porcupine Brush för långhåriga hundar
Återhämtning efter din hunds Ortopedisk förfarande
Hund biter förebyggande – Barnsäkerhet och anfallsschema Dog
Lokala Pet Adoption Shelters i Norfolk, VA
Hur man planerar en väg resa med din hund
Prova en sval, uppfriskande Tempererat Marine Aquarium
Klippning din häst att se fantastisk för en show
Shelter fortsätter att vara i kris

Leave a Reply