Allt om rasen: Kinesiska Chongqing Dog

Den kinesiska Chongqing Dog är en intelligent, skydd och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till kinesiska Chongqing Dog kan spåras tillbaka över 2.000 år till antikens Kina genom skrifter och konstverk av tiden. Entusiaster tror att rasen kan ha funnits i flera hundra eller till och med tusen år innan dess dokumentation, men detta har aldrig bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har den kinesiska Chongqing Dog har mest används för jakt, spårning och vädrade spel som vildsvin och kanin, och som en klocka och vakthund, att bevisa sin överlägsna förmåga att arbeta oändligt samtidigt som både skydd och skonsam sällskap .
Idag är det kinesiska Chongqing Dog ytterst sällsynt även inom dess naturliga Kina.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lojala och skyddande karaktär, är den kinesiska Chongqing Dog villiga att göra något som krävs för att skydda sin ägare och egendom. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar uppmärksamhet och spelar rollen som väktare. Denna ras är mycket intelligent, men något envis och alltför självsäker, skapar måttlig svårighet i utbildning. Som husdjur, är den kinesiska Chongqing Dog lojal, kärleksfull och tillgiven. Den kinesiska Chongqing Dog är inte lämpad för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som hämtar och tug-of-war, och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess envis och alltför självsäker attityd kan det kinesiska Chongqing Dog bli något utmanande att träna. Dessa hundar är kända för att odla uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång att utbilda kinesiska Chongqing Dog. Denna ras kräver en erfaren, självsäker, och patienten hanterare med en sträng och seriös inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en kinesisk Chongqing hund, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna aktiva rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. När rätt socialiserade från tidig ålder, får den kinesiska Chongqing Dog bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Dessa hundar är alerta, skyddande och territoriella, vilket gör otrolig klocka och vakthundar genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Den kinesiska Chongqing Dog är lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt jakt och brukshund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en kinesisk Chongqing hund. Dessa energiska och atletiska hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En kinesisk Chongqing hund inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den kinesiska Chongqing Dog har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa stora hundar är förvånansvärt snabbt, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den kinesiska Chongqing Dog måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Rasen är känd för att vara ganska hetsiga när hälsning dess ägare och samtidigt spela. Överdrivet skällande, hoppning och hela kroppen viftar kan ofta leda till huvudvärk och olyckor. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i den kinesiska Chongqing Dog.
Såsom tidigare nämnts, är den kinesiska Chongqing hund mycket sällsynt även inom dess naturliga Kina, och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den kinesiska Chongqing Dog är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, ofta muskelbristning, allergier hud och känslighet, sannolikheten att utveckla cancer, känslighet för anestesi och lugnande medel, fetma och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en kinesisk Chongqing Dog? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Styra hunden kopplad
Hämta hem en valp
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar
Hur du gör din egen hund koppel
Vår jord
Hundtränare i Zephyrhills, Florida och omgivande områden
Välja en sällskapsfåglar
Minnas My Dog Jiggers
Hur säkert rengöra kattens öron
Hur kan ägg äta av Kycklingar förhindras eller stoppad
Ranking av 2009 Fantasy Football Running Backs

Leave a Reply