Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare

Även känd som Adirondack Pointing Dog är den kanadensiska Pointer en intelligent, vänlig och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till kanadensiska Pointer kan spåras tillbaka till 1880-talet USA, inte Kanada, trots namnet. Entusiaster tror att den kanadensiska Pointer har utvecklats genom att korsa sådana raser som labrador retriever, engelska Pointer och portugisiska Pointer, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har den kanadensiska Pointer har används mest för jakt, spårning, pekar, och hämta spel som kanin och räv, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet samtidigt som hängiven sällskap.
Idag är den kanadensiska Pointer ytterst sällsynt även inom dess naturliga USA, med en uppskattad 125 eller mindre hundar registrerade per år.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin energiska och livliga natur är den kanadensiska pekare full av karaktär och föredrar att hålla sig sysselsatta med arbete eller spela under dagen. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor och älskar att få uppmärksamhet och beröm från sina ägare. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är den kanadensiska Pointer lydig, lojal och kärleksfull. Den kanadensiska Pointer är inte lämpad för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel såsom hämta, ta långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess kärlek till hårt arbete och iver att behaga och imponera ägaren, svarar den kanadensiska Pointer allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna intelligenta ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda den kanadensiska Pointer. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en kanadensisk Pointer, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Dessa ljusa hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får den kanadensiska Pointer väl överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Denna ras är alert, medveten om sin omgivning och territoriella, gör en effektiv vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare baserade på utseende. Den kanadensiska Pointer är lydig, lojal och kärleksfull, gör en utmärkt jakthund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en kanadensisk Pointer. Denna energiska och atletiska ras kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En kanadensisk pekaren inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den kanadensiska Pointer har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När de körs, dessa hundar är ganska snabb, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den kanadensiska pekaren måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Rasen är känd för att vara ganska hetsiga när hälsning dess ägare och samtidigt spela. Överdrivet skällande, hoppning och hela kroppen viftar kan ofta leda till huvudvärk och olyckor. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i den kanadensiska Pointer.
Såsom tidigare nämnts, är den kanadensiska Pointer mycket sällsynta även inom dess nativa USA, och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den kanadensiska Pointer typiskt känd som en frisk och rejäl ras, de lider några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, patella luxation – förskjutning av knäskålen, epilepsi, hudallergier, födoämnesallergier, känslighet för anestesi och lugnande medel, kronisk öroninflammation och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en kanadensisk Pointer? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Pet Care: Råtta
Great House Training Tips för hundar
Dog Tales
Trebent Florida Fawn är på bättringsvägen
Hur man berättar en medarbetare inte ta sin hund till arbete
Välja en Avian Behavioral konsult
Hur smart är din hund
Diabetesneuropati i Cats
The Joy of rädda ett liv Thru Shelter antagen
Hålla husdjur Säker
Djur kan känna en jordbävning

Leave a Reply