Allt om rasen: Golden Retriever

The Golden Retriever är en vänlig, intelligent och lekfull ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Golden Retriever kan spåras tillbaka till början av 19-talets England och Skottland. Entusiaster tror att denna ras fanns hundratals år före dokumentation, men detta har aldrig bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Golden Retriever har används mest för jakt, spårning, spola ut och hämta spelet på land och i vatten, och som en tjänst hund för fysiskt handikappade, visar sin överlägsna förmåga att arbeta oändligt i de hårdaste terräng samtidigt som mild sällskap.
Idag har Golden Retriever uppnått en världsomspännande popularitet som en ledarhund, husdjur och följeslagare.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin sociala och utgående naturen är Golden Retriever en verkligt glad ras som är full av tecken. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att få uppmärksamhet, och ofta ser till sin ägare för ledarskap och uppmuntran. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är Golden Retriever lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Golden Retriever är inte lämpad för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som hämtar och frisbee, och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess behov av mänsklig uppmärksamhet och iver att behaga och imponera ägaren svarar Golden Retriever i allmänhet mycket väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda Golden Retriever. Dessa hundar kräver en säker, tålmodig och omtänksam hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Golden Retriever. Denna energiska och lekfulla rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa ljusa hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Golden Retriever bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn och sin förmåga att göra vänner snabbt med andra djur på grund av dess sociala karaktär. The Golden Retriever är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Golden Retriever. Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Golden Retriever inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Golden Retriever är känd för att vara ganska hetsiga när hälsning människor och samtidigt på spel. Överdrivet skällande, hoppning och hela kroppen viftar kan leda till huvudvärk och olyckor. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i Golden Retriever.
Denna ras är tjock och underbara päls kräver nästan ständig uppmärksamhet som borstning för att avlägsna döda hår och behålla sin tilltalande utseende.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Golden Retriever är vanligtvis känd som en frisk och hjärtlig ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, patellar luxation – förskjutning av knäskålen, osteochondritis – ett smärtsamt tillstånd som orsakar led-och brosk inflammation, sannolikheten att utveckla cancer, progressiv retinal atrofi, glaukom, katarakt, korneal dystrofi, retinal dysplasi, entropian-vikning inåt av ögonlocket, distichiasis – ingrown ögonfransar, medfödda hjärtfel, allergier hud och känslighet, och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Golden Retriever? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Anledningar att anta en skyddad katt
Vad du bör veta innan Komma din Porcupine Puffer
Hur du väljer en kattsand
En Maine Coon är ingen vanlig katt
Utbildning av Undergiven hund
Varför gör katter Purr?
Vattnets hårdhet i ditt akvarium
Katt Leksaker: tre typer att din katt kommer att njuta
Du är min väldigt lite Peruker
Maneter: Lägga till en till din akvarium
Saker att veta om Hamstrar

Leave a Reply