Allt om rasen: Elo

Ofta förväxlas med Pomeranian är Elo en intelligent, lekfull och vänlig ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Elo kan spåras tillbaka till 1987 Tyskland, då namnlösa uppfödare började experimentera med korsande olika Spitz och långhåriga raser. Det är allmänt anges att Elo var utvecklas genom att korsa sexton olika hundar av nio olika raser, men tillgänglig information endast anger användningen av Chow Chow, Old English Sheepdog, och Eurasier.
Under hela sin historia har Elo har oftast hålls som ett husdjur och följeslagare, som visar dess överlägsna förmåga att ge både underhållning och varm vänskap.
Idag, medan Elo har uppnått en underjordisk popularitet som ett husdjur och följeslagare, är rasen ganska sällsynta utanför sitt hemland Tyskland.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lekfulla och energiska natur är Elo en verkligt glad ras som är full av tecken och kurage. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att få uppmärksamhet och lust själva som knä hundar under stillestånd. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som ett husdjur är Elo lydig, lojal, kärleksfull och tillgiven. ELO lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som hämtar och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess utgående attityd och behov av mänsklig uppmärksamhet, svarar Elo allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Dessa intelligenta hundar har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift deras tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång träna Elo. Denna ras kräver en säker, tålmodig och omtänksam hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Elo. Denna aktiva och lekfulla rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa ljusa hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Elo bra överens med små barn och andra husdjur, känd för sin förmåga att få vänner snabbt med andra djur på grund av dess sociala karaktär. Denna ras är alert och medveten om sin omgivning, vilket fungerar som en effektiv vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare. ELO är lydig, lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Elo. Dessa energiska och utgående hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Elo inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
ELO är känd för att älska att gräva, och är ganska bra på att göra det. Det är inte ovanligt att denna ras att gräva ett hål i ett staket i frågan om bara några minuter. ELO måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Denna ras är tjock och underbara päls kräver nästan ständig uppmärksamhet som borstning och grooming för att förhindra mattor och behålla sin tilltalande utseende.
Såsom tidigare nämnts förblir Elo ganska sällsynta utanför sin nativa Tyskland och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Elo är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, patellar luxation – förskjutning av knäskålen, distichiasis – inåtväxta ögonfransar, ofta ögonen laceration och irritation, hudallergier, fetma och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Elo? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Dixie får en ny hem
Topp 10 Dog utbildningsverktyg
Halloween Tips för hundägare
Craft En realistisk bakgrund för ett korallrevsakvarium
Fyra Naturliga Flea Killers för din katt
Pennachio Jewelers en stor dröm blir sann i Glastonbury, CT
Pet Care i sommar
Pet uteplats dörr Idéer för din katt
Hur du tränar din hund för livet: Lydnad Utbildning övervinner mest hund beteendeproblem
Pet Begravningsplatser i området Boston
Förälskad i en Chihuahua

Leave a Reply