Allt om rasen: Damchi

Ofta förväxlas med den tibetanska spaniel är Damchi en intelligent, lekfull och tillgiven ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Den exakta ursprung Damchi har inte väl dokumenterat. Entusiaster tror att Damchi går tillbaka så långt som det 17th århundradet och härstammar från olika forntida Spaniel och Terrier raser, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Damchi har oftast använts som en vakthund och hålls som en kamrat, som visar dess överlägsna förmåga att arbeta samtidigt som underhållning och lojal vänskap.
Idag, medan Damchi har uppnått en regional popularitet som en arbets-och sällskapshund förblir rasen ytterst sällsynta utanför dess naturliga Bhutan.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lekfulla och stiliga natur är Damchi en verkligt glad ras som är full av tecken. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att spela rollen av vakthund och knähund, och ofta ser till sin ägare för ledarskap och vägledning. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som ett husdjur är Damchi lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Den Damchi anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende, men ändå tycker om att vara utomhus, spela spel som hämtar och tug-of-war, och ta långa och sköna promenader.
Tåg-förmåga
På grund av dess behov av mänsklig ledarskap och iver att behaga och imponera ägaren svarar Damchi allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar förtroende och respekt är nyckeln till framgång träna Damchi. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Damchi. Den här stiliga och aktiv ras är alltid på språng, och ofta mycket underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa intelligenta hundar är lydiga till sin natur, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Damchi bra överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn och sin förmåga att göra vänner snabbt med andra husdjur på grund av sin sociala natur. Denna ras är alert och medveten om sin omgivning, som fungerar som en effektiv vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare. Dessa hundar anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende. Den Damchi är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt arbetsmiljö hund, husdjur, och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Damchi. Liksom många följeslagare raser är dessa hundar kända för att lida av separationsångest. Personer som önskar köpa denna ras som reser ofta, har heltidsarbete, eller är borta från hemmet på daglig basis rekommenderas att börja forska annan ras. Under en attack av separationsångest, kommer Damchi agera ur nervös förstörelse och kan förstöra egendom, tugga, gräva, skälla, gnälla, och ignorera grundutbildning som inbrott.
Det Damchi har en lång och full päls som kräver nästan konstant uppmärksamhet, t.ex. borstning och grooming för att förhindra trassel och behålla sin tilltalande utseende.
Rasen är känd för att vara ganska hetsiga när hälsning människor och samtidigt på spel. Överdrivet skällande, hoppning och hela kroppen viftar kan leda till huvudvärk och olyckor. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i Damchi.
Såsom tidigare nämnts förblir Damchi extremt sällsynt utanför sin nativa Bhutan och kan vara ganska svårt att få. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, mycket höga priser, och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Damchi är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, kan de drabbas av några hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, patella luxation – förskjutning av knäskålen, epilepsi, ofta öga laceration, distichiasis – inåtväxta ögonfransar, kryptorkism – fel av en eller båda av testiklarna till fullo härstammar, svårighet förlossningarna – ibland i kejsarsnitt resulterande, och olika dentala problem.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Damchi? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
Brittany Spaniel Dog Breed
Hur du lär din hund att komma när kallas
Brittiskt korthår: Är denna katt rätt för dig?
Hålla husdjur Säker
Amerikanska Bandogge: Hundar kända som den tysta fredsbevarare
De skadliga effekterna av häst och hund Gambing i Arizona
Bekanta dig med St Bernard förföljer
Varför Fido är bättre kvar hemma
Omdirigerar din hunds gräva beteende
10 Top Dog Training Supplies

Leave a Reply