Allt om rasen: Cimarron Uruguayo

Även känd som Perro Cimarron Uruguayo, uruguayanska Cimarron, Cimarron Creole, Maroon hund, Cerro Largo hund, Perro Cimarron, Cimarron hund, och helt enkelt som Cimarron är Cimarron Uruguayo en intelligent, skydd och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Cimarron Uruguayo kan spåras tillbaka till 17-talet Uruguay, då rasen kom till området av spanska näringsidkare. Entusiaster tror att Cimarron Uruguayo härstammar från sådana raser som den spanska mastiffen och kan ha funnits i hundratals år före dess dokumentation, men detta har aldrig bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Cimarron Uruguayo har oftast använts för sporten hundkamp, ​​jakt storvilt som vargar och vilda katt, och som en klocka och vakthund, att bevisa sin överlägsna förmåga att arbeta oändligt samtidigt som både skydd och skonsam kamratskap.
Idag, medan Cimarron Uruguayo uppnått en underjordisk popularitet som en arbets-och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Uruguay.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin lojala och skyddande karaktär, är Cimarron Uruguayo villiga att göra något som krävs för att skydda sin ägare och territorium. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att spela rollen av väktare, och ofta ser till deras ägare för att få vägledning och säkerhet. Denna ras är mycket intelligent, men envis, självständig och alltför säker ibland skapa måttlig svårighet i utbildning. Som ett husdjur är Cimarron Uruguayo lojal, kärleksfull och tillgiven. Den Cimarron Uruguayo lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel som tug-of-war, och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av sin envisa, alltför självsäker och självständigt förhållningssätt kan Cimarron Uruguayo bli något utmanande att träna. Dessa dominerande hundar är kända för att odla uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter, och ofta tror att de har bättre beslutsfattande förmåga än sina ägare.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång träna Cimarron Uruguayo. Denna ras kräver en erfaren, självsäker, och patienten hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Cimarron Uruguayo, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. När rätt socialiserade från tidig ålder, dessa hundar kommer bra överens med barn, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Denna ras är alert, territoriella och skyddande, gör en otrolig klocka och vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Den Cimarron Uruguayo är lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt arbets-och väktare hund, husdjur, och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Cimarron Uruguayo. Dessa atletiska hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att springa och leka utomhus, särskilt när under två års ålder. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Cimarron Uruguayo inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Det Cimarron Uruguayo har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa stora hundar är förvånansvärt snabbt, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den Cimarron Uruguayo måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Denna ras rekommenderas inte för hushåll med andra husdjur. Även med ordentlig socialisering från en ung ålder, är Cimarron Uruguayo kända för att visa överdriven aggressivitet, dominans och svartsjuka mot andra djur.
Som tidigare nämnts förblir Cimarron Uruguayo ganska sällsynta utanför dess naturliga Uruguay och kan vara svårt att få tag på. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Cimarron Uruguayo är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, hypotyreos, kryptorkism – fel på en eller båda testiklarna till fullo ner, fetma, överätande och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Cimarron Uruguayo? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Tips för att välja rätt Hound för dig och din familj
Syftet med Withers hos hästar
Offentlig hund går: How to Be Safe och ha kul
Allt om rasen: Border collie
Lokala Dog Training Schools i Antelope Valley, Ca
Är ditt hem Farligt för husdjur?
Prinsessan
Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem
Hur att dissekera Någon (en eller) sak
Den Bobolink Mejeri i Vernon, New Jersey
Översyn av nuvarande Solana Aquarium

Leave a Reply