Allt om rasen: Chihuahua

Den Chihuahua är en intelligent, lekfull och tillgiven ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Den exakta ursprung Chihuahua har inte väl dokumenterat. Entusiaster tror att Chihuahua härstammar från sådana raser som Kinesisk nakenhund och techichi och går tillbaka flera hundra år baserat på gamla skrifter och konstverk, men detta har aldrig bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Chihuahua har mest använts för att döda små skadedjur som möss, och som ett husdjur och följeslagare, att bevisa sin överlägsna förmåga att arbeta samtidigt som både underhållning och hängiven sällskap.
Chihuahua erkändes av American Kennel Club i 1904, kategoriseras i Sällskapshundar.
Idag har Chihuahua uppnått en världsomspännande popularitet som en utställningshund, husdjur och följeslagare.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin söta och hängivna natur är Chihuahua en verkligt lycklig ras. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, älskar att spela rollen av knähund och få uppmärksamhet. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som husdjur, är Chihuahua lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Chihuahua anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende, men ändå tycker om att vara utomhus och ta långa och sköna promenader.
Tåg-förmåga
På grund av dess behov av mänsklig uppmärksamhet och iver att behaga och imponera ägaren svarar Chihuahua allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa. Många ägare har framgångsrikt utbildat sin Chihuahua att använda kattlådan, vilket eliminerar användandet av valp kuddar eller behovet av att göra utflykter utomhus flera gånger dagligen.
Etablera omedelbar förtroende och respekt är nyckeln till framgång utbilda Chihuahua. Dessa hundar kan vara något känslig för kritik och på bästa sätt positiv förstärkning och belöning-baserad utbildning.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Chihuahua, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna lekfulla och livliga rasen är alltid på språng, och ofta mycket underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa hundar är mycket intelligenta, lydig av naturen, lätt att träna, och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Chihuahua väl överens med barn och andra husdjur, känd för sina söta och mild inställning till små barn och sin förmåga att göra vänner snabbt med andra djur. Denna ras anpassar sig väl till heltid inomhus och lägenhetsboende. Chihuahua är lydig, lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Chihuahua. Liksom många följeslagare raser är dessa hundar kända för att lida av separationsångest. Personer som önskar köpa denna ras som reser ofta, har heltidsarbete, eller är borta från hemmet på daglig basis rekommenderas att börja forska annan ras. Under en attack av separationsångest, kommer Chihuahua agera ur nervös förstörelse och kan förstöra egendom, tugga, gräva, skälla, gnälla, och ignorera grundutbildning som inbrott.
Chihuahua är känd för att vara ganska hetsiga när hälsning människor och samtidigt på spel. Överdrivet skällande och hoppning kan ofta leda till huvudvärk och olyckor. Lämplig utbildning kan minska dessa beteenden i Chihuahua.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Chihuahua typiskt känd som en frisk ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: sannolikheten att skada lederna, epilepsi, hydrocefalus – ett tillstånd som orsakar vätskeansamling i hjärnan, hypoglykemi, Molera – mjuk fläck på skallen , svårigheter att förlossningarna – ibland resulterar i kejsarsnitt, känslighet för extrem värme och kyla, och olika dentala frågor.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Chihuahua? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Katt urinvägsinfektion – rätt medicinering
Prostata Bölder hos hundar
Hjälpa dina Ball Python Shed framgångsrikt
Harlequin Rasbora Faktablad
Poodles din hund
Black Creek
PETCO Comfort Control Dog Selar
Exotiska husdjur: Är du redo för ett livslångt åtagande?
Träna din hund att ha Manners
Pet Eutanasi: Hur veta när det är dags att säga adjö
Lätt sätt att spara pengar på Dog Care

Leave a Reply