Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog

Även känd som den baskiska Herder, Euskal Artzain Txakurra, Perro de Vasco, Euskara Herder, Chien de Berger baskiska och den baskiska Sheepdog, är den baskiska Shepherd Dog en intelligent och lojal ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till baskiska Shepherd Dog kan spåras tillbaka till 17-talet Spanien. Entusiaster tror att dessa hundar är bland de äldsta av alla raser från regionen på grund av vaga konstverk av tiden, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har det baskiska Shepherd Dog har mest använts för vallning, kör, och bevakning boskap mot rovdjur som varg, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet under svåra terrängen samtidigt som varm och mjuk sällskap.
Idag, medan den baskiska Shepherd Dog har uppnått en regional popularitet som en arbets-och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför sitt hemland Spanien.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin energiska och hängivna natur, älskar det baskiska Shepherd Dog att hålla upptagen med arbete eller lek. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor, och ofta ser till deras ägare för att få vägledning och säkerhet. Denna ras är mycket intelligent, men något envis och självständig, vilket skapar måttlig svårighet i utbildning. Som husdjur, är den baskiska schäfer lojal, kärleksfull och tillgiven. Den baskiska Shepherd Dog är inte lämpad för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, med långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
Tack vare sin envisa och självständiga attityd kan det baskiska Shepherd Dog bli något utmanande att träna. Rasen är känd för att vara något av en know-it-all typ och ofta växer uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda den baskiska Shepherd Dog. Dessa hundar kräver en erfaren, självsäker och omtänksam hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en baskisk schäfer, såsom dess överraskande inget krångel, låga underhållskostnader päls. Dessa äventyrliga hundar är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. När rätt socialiserade från tidig ålder, får det baskiska Shepherd Dog bra överens med små barn och andra husdjur, ofta gör vänner snabbt på grund av sin sociala natur. Denna ras är alert och medveten om sin omgivning, vilket gör en effektiv vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare. Den baskiska schäfern är lojal, kärleksfull och tillgiven, gör en utmärkt arbetsmiljö hund, husdjur, och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en baskisk Shepherd Dog. Denna energiska och atletiska ras kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En baskiska Shepherd Dog inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den baskiska Shepherd Dog har en stark instinkt att valla och ibland unna sig en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är ganska snabb, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Den baskiska Shepherd Dog måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Rasen är känd för att älska att gräva, och är ganska bra på att göra det. Det är inte ovanligt att den baskiska Shepherd Dog att gräva ett hål i ett staket i frågan om bara några minuter. Dessa hundar måste vara ordentligt eller övervakas medan utomhus.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan den baskiska Shepherd Dog är vanligtvis känd som en frisk och hjärtlig ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, sannolikheten att utveckla cancer, medfödda hjärtfel, primär lins luxation – förskjutning av linsen, grå starr, kroniskt öroninflammation, och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en baskiska Shepherd Dog? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Hund vård: Att handskas med brist på mjölk och trasiga naglar
Några frågor du bör alltid ställa en hunduppfödare
Gör din egen hund Jerky behandlar
Giant Hundraser: Mastiffs, Newfoundlandshund, St Bernards och Great Pyrenees
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Har ditt husdjur kanin kastrerad
5 skäl ska du inte ta din hund att arbeta
10 bästa jakt Hundraser
Känslig mage hos hundar
Marsvin och hudproblem
Artificiellt ljus Bidrar till sömnstörningar hos fåglar och djur

Leave a Reply