Allt om rasen: Basenji

Även känd som den afrikanska Bush hund, afrikansk Barkless hund, Ango Angari, Avuvi, Kongo hund, Zande hund, egyptisk Dingo och Afrikanska Dingo är basenji en energisk och tillgiven ras. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Basenji kan spåras tillbaka till forntida Egypten. Nyligen genomförda studier har visat att basenji är bland de äldsta av alla raser från området och spelade en roll i utvecklingen av olika raser, såsom Akita Inu.
Under hela sin historia har Basenji har mest används för jakt, spårning och hämta småvilt som kanin och tvättbjörn, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta oändlighet samtidigt som entusiastiska och varma sällskap.
Den Basenji erkändes av American Kennel Club i 1943, och kategoriseras i Vinthundar.
Idag har Basenji uppnått en världsomspännande popularitet som en jakt och följeslagare ras.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin energiska och utgående natur är Basenji ett genuint glad ras som är full av tecken. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor och älskar att få uppmärksamhet och beröm. Denna ras är mycket intelligent och allmänt lätt att träna. Som ett husdjur är Basenji lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven. Den Basenji lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, spela spel såsom hämta, ta långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av dess utgående attityd och iver att behaga och imponera ägaren svarar Basenji allmänhet väl till grundutbildning och kommandon. Denna ljusa ras har förmågan att lära sig att utföra de flesta någon uppgift har tränare är villig att ta sig tid att undervisa.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång träna Basenji. Dessa hundar kräver en säker, tålmodig och omtänksam hanterare med en sträng men mild inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Basenji, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna aktiva och unika rasen är alltid i rörelse och ofta mycket underhållande och underhållande att titta på medan på spel. Dessa intelligenta hundar är lätta att träna och kan lära sig att utföra många imponerande trick och uppgifter. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Basenji bra överens med barn och andra hundar, känd för sina söta och mild inställning till små barn. Den Basenji är lydig, lojal, kärleksfull och mycket tillgiven, gör en utmärkt jakthund, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Basenji. Dessa energiska och atletiska hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En basenji inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Den Basenji har en stark instinkt att jaga och kommer emellanåt njuta av en god jakt. När du är på flykt, dessa hundar är mycket snabb, och kan utgöra ett hot mot andra djur, husdjur grannskapet och små skogsmark varelser. Dessa hundar måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus.
Rasen är känd för att vara något av en flykt konstnär. Det är inte ovanligt att Basenji att gräva ett hål i ett staket i frågan om bara några minuter, eller skala ett litet träd eller ett staket. Särskild försiktighet måste iakttas för att upprätthålla Basenji utomhus.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Basenji är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, hypotyreos, Fanconis syndrom – en sjukdom som påverkar absorptionen av näringsämnen i njurarna, malabsorption – en autoimmun tarmsjukdom som kan orsaka anorexi och frågor mag, progressiv retinal atrofi och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Basenji? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Casual Dog fredagar
Roliga aktiviteter för barn: hur man gör Stilts från kaffeburkar
Placerar din hamster känner sig bekväm
Varför är min Pet sådan picky eater?
En Köpguide till Pet Food: Att veta vilka ingredienser att se upp för
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Något som vi bör känna till vår katt
Mest aggressiva hundraser
Saknad Söt Chloe
5 skäl ska du inte ta din hund att arbeta
Skapa en fredlig fristad för din hund

Leave a Reply