Allt om rasen: Azorerna nötkreatur förföljer

Även känd som Cao Fila de Sao Miguel, Sao Miguel Cattle Dog, Chien Fila de San Miguel, Saint Miguel Cattle Dog, Azorerna ko hund och Azorez nötkreatur förföljer, är Azorerna nötkreatur förföljer en intelligent, seriös och skyddande hund. Men hur vet du om du är redo att köpa ett husdjur, och om denna ras är rätt för dig? Denna information är absolut nödvändigt för att göra beslutet att köpa ett husdjur.
Historik
Ursprunget till Azorerna nötkreatur förföljer kan spåras tillbaka till 19th century Portugal. Entusiaster tror att Azorerna nötkreatur förföljer härstammar från sådana raser som Perro de Presa Canario och olika raser Mastiff och går tillbaka så långt som det 15th århundradet, även om detta aldrig har bevisats vetenskapligt eller på annat sätt.
Under hela sin historia har Azorerna nötkreatur förföljer har används mest för vallning, körning och bevakning boskap mot rovdjur som varg och vilda katter, och som en klocka och vakthund, bevisar dess överlägsna förmåga att arbeta i all oändlighet utan tillsyn samtidigt som skyddet och ägnade kamratskap.
Idag, medan Azorerna nötkreatur förföljer nått en underjordisk popularitet som ett fungerande, väktare och sällskapshund förblir rasen ganska sällsynta utanför dess naturliga Portugal.
Personlighetsdrag
Mest känd för sin hårt arbetande och engagerad natur, älskar Azorerna nötkreatur förföljer att hålla upptagen med arbete eller lek. Dessa hundar trivs på starka och pålitliga relationer med människor och är villiga att göra något nödvändigt för att skydda sin ägare och egendom. Denna ras är mycket intelligent, men alltför dominerande, envis och självständig, skapa svårigheter i utbildning. Som husdjur, är Azorerna nötkreatur förföljer lojal och kärleksfull. Azorerna nötkreatur förföljer lämpar sig inte för heltid inomhus eller lägenhetsboende, eftersom det har att spendera tid utomhus, med långa och sköna promenader och med gott om utrymme att ströva omkring, springa och leka.
Tåg-förmåga
På grund av sin dominerande, oberoende och envis attityd kan Azorerna nötkreatur förföljer vara ganska krävande att träna. Rasen är känd för att odla uttråkad och otålig med repetitiva övningar och uppgifter.
Etablera omedelbar dominans, tillit och respekt är nyckeln till framgång utbilda Azorerna nötkreatur förföljer. Dessa hundar kräver en erfaren, självsäker, och patienten hanterare med en sträng och seriös inställning till repetitiva övningar och uppgifter.
Fördelar och nackdelar med rasen
Det finns många fördelar med att äga en Azorerna Cattle Dog, såsom dess inget krångel, låga underhållskostnader päls. Denna aktiva rasen är alltid på språng, och ofta ganska underhållande och underhållande att titta på medan på spel. När rätt socialiserade från tidig ålder, får Azorerna nötkreatur förföljer väl överens med äldre och skötsamma barn. Dessa hundar är alerta, territoriella och skyddande, gör en otrolig klocka och vakthund genom att tillkännage ankomsten av gäster och oönskade besökare, och fungerar som en avskräckande för blivande inkräktare. Azorerna Cattle Dog är lojal och kärleksfull, gör en utmärkt arbetsmiljö hund, förmyndare, husdjur och följeslagare lika.
Tyvärr finns det också nackdelar med att äga en Azorerna nötkreatur förföljer. Dessa energiska och hårt arbetande hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme för att springa och leka utomhus. Den som vill köpa denna ras saknar tillräcklig mängd tid och utrymme att ägna sig åt hunden rekommenderas starkt mot detta. En Azorerna nötkreatur förföljer inte får rätt mängd motion och utrymme kommer ofta agera ut genom att förstöra egendom, tugga, gräva, skällande, gnällande, och ignorerar grundläggande utbildning som inbrott.
Azorerna nötkreatur förföljer rekommenderas inte för hushåll med små eller dåligt betett barn eller andra husdjur. Även med ordentlig socialisering från en ung ålder, är Azorerna nötkreatur förföljer känt för att vara otålig med små barn och visa överdriven aggressivitet, dominans och svartsjuka mot andra djur.
Som tidigare nämnts är Azorerna nötkreatur förföljer ganska sällsynta utanför dess naturliga Portugal och kan bevisa ganska krävande att träna. Personer som söker att köpa denna ras stöter ofta sådana utmaningar som oförmåga att hitta en uppfödare, extremt höga priser och släpps ut på långa väntelistor.
Vanliga Hälsoåkommor
Medan Azorerna nötkreatur förföljer är vanligtvis känd som en frisk och rejäl ras, lider de av ett fåtal hälsoproblem, inklusive: höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, distichiasis – inåtväxta ögonfransar, körsbär öga, kryptorkism – fel på en eller båda av testiklarna till fullo ner, fetma och svälla.
Nu när du vet allt om rasen, tror du att du är redo att äga en Azorerna nötkreatur förföljer? Kom ihåg att köpa ett husdjur är ett stort beslut och bör diskuteras grundligt och seriöst med hela din familj.

Hur ta hand om en äldre inkontinent hund
Project One Jackson Square
Förstå Hästar: 10 Intermediate Horse träningstips
En guide till Virtual Pet Kyrkogårdar
Nödvändig utrustning för att köpa din första häst
Har din katt Spray i huset?
Valueheart hund hjärtmask medicin
Juni är Adoptera en katt Månad: Var adoptera en katt i Cincinnati
Ska du äger en Alaskan Malamute?
Tips för Intermediate hästtränare
Styra Loppor

Leave a Reply