Akvarium LED-lampor: Är de värda det?

Som du kommer att se på bilden, har jag köpt och installerat en liten, blå LED ljus i mitt akvarium. Varför skulle jag göra det, frågar du? Tja, medan utfodring min fisk, blev min algätare fisk glada över den andra fisken rusar till toppen av vattnet och flög över hela tanken. Detta fick mig att hoppa, och jag knackade standard ljuset in i tanken av en slump. Tack vare en mycket bra uttag, det fanns ingen chock, så ingen fisk skadades. När jag gick shopping för ett nytt ljus, blev jag chockad över att finna att ljuset för min tank (en äldre, 30 liters tank) kan kosta närmare 100 dollar! Naturligtvis såg jag för alternativ.
LED-lampor stack ut som en öm tumme bland andra ljus. Den mjuka, blå lyser i mörkret hörn av akvariet butiken var svårt att motstå. Några av de LED-lampor i butiken kostar cirka 50 dollar.
Efter att ha fått hem såg jag hela eBay och fann bra priser på LED-lampor. Efter ett tag hittade jag LED-lampor som gjordes speciellt för akvarier. Jag köpte en sträng av små LED-lampor för cirka 20 dollar. De är vackra! Jag vet att det är svårt att säga från bilden, men den blå aura är otroligt. Kameran gjorde inte ett mycket bra jobb med att plocka upp detta. Ljuset kommer att påminna dig om månsken. När det är mörkt ute, släcker ljuset för en riktig behandling. Det ser fantastiskt. Ljuset studsar också av vattnet, vilket gör en flödande effekt ljuset skiner på väggarna. Det ger verkligen en mycket lugn och akvatiska känsla.
Så vid denna punkt, förefaller valet klart. Om du behöver nya akvarium ljus, bör du överväga säkert LED-lampor. Inte bara ser de mycket bättre, i många fall de är mycket billigare också!
Medan vissa andra alternativ innehålla saker som akvarium sida hängande lampor, kan dessa vara otroligt farligt! Jag vet att chanserna är små, men om lampan skulle falla i vattnet, kan det finnas vissa allvarliga frågor! Tänk på vad som kan hända om du var ute ur huset när det hände. Inte bra.
Om din standardlampa inte förstörs, som min hade varit, då säker, skulle det inte skada att bara byta glödlampa. Men om du vill ha något lite mer intressant, du behöver bara kolla lysdioder. Utseendet och varm känsla är helt enkelt oöverträffad av något annat du kan tänkas få.

Min personliga berättelse om att anta en Shelter djur för Adopt-a-Shelter-Animal månad!
Omdirigerar din hunds gräva beteende
Dog Breed-Faraohund
Prinsessan
Harlequin Rasbora Faktablad
Hur man har en hälsosam Sötvattenfisk
Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher
Komma igång med ett nytt akvarium
Allt om rasen: Boxer
Vad du behöver veta om Canine gikt
Allt om rasen: Kinesiska Chongqing Dog

Leave a Reply