Akvarium Giants: vilka fiskar få enorma?

Kan din tank hantera att fisk du har kollat? Det är lätt för folk tittar på det stora utbudet av fisk på djuraffären som frestas att köpa en fisk som de inte vet så mycket om att de gillar det ser ut. Tyvärr kan detta leda ofta till inkompatibla fisk eller en inkompatibel tank och fisken är den som får lida för köparens okunnighet. Många människor ser även lite information om kort informera dem om att detta fisk når mycket stora storlekar, men kanske de prenumerera på allmänt accepterade myten att fisken växer till storleken på deras tankar och det är precis vad det är, en myt. Det är visserligen sant att fisk utsöndrar ett tillväxthormon för att inte helt växa ur sin tank är det lika sant att de i allmänhet inte slutar växa tills de är redan för stor för att leva bekvämt i tanken, kommer deras livslängd förkortas med dvärgväxt inducerad av olämpligt bostäder, och de kommer aldrig att nå sin fulla potential för hälsa och skönhet. Vissa typer av fisk som Oscars eller Gourami har en något annorlunda reaktion på att tillväxthormon, bara huvudet slutar växa. Så småningom att dålig fiskens mun kommer att morphed av kroppens fortsatt tillväxt tills fisken inte längre kan äta och sedan dör en långsam och smärtsam död.
Eftersom du läser den här artikeln kan jag anta att du är en omtänksam och ansvarsfull sällskapsdjur ägare som vill lära sig vad man ordentligt kan ta hand om ditt husdjur. Kanske du tittar på att lägga nya fiskar, kanske du har gjort misstaget att köpa fel en för din tank innan och försöker undvika att göra det igen. Oavsett anledning, har du tagit ett ansvarsfullt steg i forskning dessa husdjur. Observera att detta endast är en lista över populära insjöfisk som ofta utsätts för misshandel beror till stor del på deras vuxenstorlek (de flesta säljs i djuraffärer som spädbarn) och du bör definitivt göra djupgående forskning på husdjur du är planerar att köpa innan beslutet.
Goldfish – Dessa rang högst upp eftersom de är den enskilt mest missbrukade djur i USA (jag kan inte tala för andra länder som jag aldrig gjort forskning på denna statistik) och mycket av det beror på deras unika storlekskrav och deras lättillgänglighet till överkomliga priser i butikerna. Nej, en guldfisk inte en slit husdjur, de är exceptionellt tåliga och om vårdas på rätt sätt kan leva upp till … trumvirvel please … 30 år! Det är en av de fiskar som slutar växa helt om tanken är för liten (men är ofta redan för stora när de slutar växa) och kommer nästan säkert att ha en signifikant minskad livslängd från dvärgväxt. En enda-tailed guldfiskar som en vanlig, komet eller shubunkin kan och ofta når storlekar uppåt 16 år och behöver minst 30 liter per fisk med en tank på minst fyra gånger sin storlek i längd och två gånger sin storlek i bredd (en storlek parameter som gäller för de flesta stora fiskar). En dubbel-tailed guldfiskar som en Ryukin, Lionhead eller pearlscale får bara nå 8 i längd och inte behöver så mycket ledigt simma utrymme på grund av deras bygga, men fortfarande behöver en bra 10-15 liter vardera (mer för vissa den större fantasier såsom orandas). Tyvärr, guldfisk skålar är fortfarande i allmänt bruk och är en av de värsta miljöer för att fisk på grund av felaktig eller ingen filtrering, ytterst små utrymmen, och inte tillräckligt vattenbyten. Tänk på att guldfiskar också producera en hel del avfall och kommer att behöva några mycket starka filtrering … för mer detaljer om korrekt guldfisk vård kolla de resurser som finns på (observera, jag inget samröre med den här webbplatsen på något sätt, det är bara den bästa platsen jag någonsin har hittat för guldfisk information).
Aluminiumfolie Hullingar – Enkelt och snabbt nå storlekar upp till 14 med en attityd att matcha, är dessa fiskar ofta köps i tron ​​att de kommer att få det bra med sina mindre hulling kusiner som Tiger Barb eller guld Barb. I verkligheten kommer Tinfoil att kunna glatt mellanmål på dessa mindre fiskar inom ett par korta månader. Dessa fiskar är aktiva och ett attraktivt silver med svarta fenor som ofta köps för sitt utseende utan några förkunskaper om deras temperament eller krav storlek.
Oscars – Jag vill tror de flesta vet vad de får in med dessa fiskar, men tyvärr, jag upptäcker att det bara inte är sant. Mindre än ett år sedan hade jag en kund ignorera min påstående att Oscar han eyeing inte skulle passa i hans 10 liters tank trots allt, fisken var bara 3 lång! Han var en av de bättre, men eftersom mannen tillbaka fisken fyra månader senare när fisken hade nästan tredubblats hans storlek, snarare än att göra honom lida i en tank inte lämpar sig för honom. Detta är tyvärr fortfarande vanligt förekommande. Jag skulle också vilja tro att detta är praxis beror på djurägare inte vet något bättre än medvetet missbrukar sin fisk, men tyvärr det är inte alltid sant heller.
Pacus – Det finns många olika arter av Pacus, de jag ser mest runt här är Red-bellied Pacus. Alla är nära besläktade med pirayor har olika nivåer av aggressivitet, och alla bli ganska stora … många över en fot lång. En Pacu är en mycket attraktiv och utgående fisk, men kommer att vara ett stort problem i din tank om du inte har planerat ordentligt för honom i förväg.
Silver Dollar – Relativt små i detta bolag, växer silver dollarn generellt till omkring 8 i diameter … som fortfarande ganska stor jämfört med de flesta av de populära gemenskap fisk där ute! Silver Dollars föredrar att vara i grupp, och en grupp av 8 fiskar tar upp mycket utrymme mycket snabbt.
Gurami
– Gourami finns i olika storlekar, men alla är ganska stora. Dessa är i allmänhet säljs i djuraffärer runt 2-3. Guld Gourami, blå Gourami, Pearl gurami och liknande räckvidd ca 8, medan Kissing Gourami slå upp till 12 och Giant Gourami växa till en jättestor 28! Det finns några mindre dvärggurami som bara växer 4-5, men absolut säker på att du vet vad du får innan du köper dem, vill du inte att förvänta sig 5 och sluta med två fötter.
Kniv Fisk – Kniv fiskar är en mycket attraktiv fisk som också ses i djuraffärer på nästan 2 långa … men Ghost Knife kan nå storlekar upp till 20, kan den bandade Knife får 24, träffar Glass kniv runt 18. Min absoluta favorit, clownen kniv, kan nå en jättestor 40 i längd. Dessa är ytterst intressant fisk att titta på (jag har hört dem beskrivas så obehagligt liksom) och kan göra några underbara exemplar om de förvaras på rätt sätt.
Iridescent Shark – En annan fisk som jag ofta ser säljs på Wal-Mart i den bedårande storlek på ca 2 lång. Iridescent samlas av många akvarister som inte kan förstå varför deras fredliga gemenskap fisk börjar försvinna, och som börjar undrar när den fisken slutar växa. Sanningen är dessa attraktiva lite fisk behov på åtminstone 135 liter i en lång tank och storlekar räckvidd 40. Tyvärr, mycket få av dessa fiskar får leva hela sin livslängd på grund av missförstånd om dem och ofta dör inom ett år eller två, antingen från överbeläggning eller olämplig vatten parametrar (de kan få lite kräsen om det).
Vanliga Plecostomus
– En annan mycket allmänt missbrukade fisk som kan nå över två meter i storlek. Till skillnad från vissa av de köttätande jättar kan Pleco ta upp till ett par år för att nå sin fulla storlek, så det kan smyga upp på dig och regera förstörelse på din tank dekor som det blir större och mer trångt.
Pomacea canaliculata – medan inte en fisk, jag ändå kände att dessa sniglar förtjänade ett omnämnande. Medan de flesta mysterium sniglar (Apple sniglar) som säljs i djuraffärer är Pomacea bridgesii eller Brigs, har vissa butiker, ibland, få canaliculata eller Canas. Canas ser, för ett otränat öga, nästan identisk med Brigs – med en viktig skillnad. Medan en Brig växer till ungefär storleken av en golfboll och behov ca 2 liter vardera, når en Kana storleken på en softball och behöver ungefär 10 gallon alla till sig själv. Som med alla Apple sniglar kan Canas inte förväntas leva på alger ensamma och behöver lite gröna eller kakor snigel som innehåller mycket kalcium för att säkerställa deras hälsa. De är mycket röriga varelser som kräver samma filtrering du har råd att en guldfisk. För mer information om vård av äpple sniglar och hur platsen en Cana kolla (igen, ingen tillhörighet, jag tror bara att det är en utmärkt plats).
Detta är på intet sätt, en fullständig lista, bara några av de vanligaste sötvattensfiskar som fortfarande lider utbredd övergrepp på grund av sin storlek och individuella behov. Jag bönfaller alla som funderar på att skaffa en fisk, eller har problem med fisk som de har, för att grundligt undersöka varje aspekt av deras omsorg att säkerställa att de är som vårdas på rätt sätt. Om det är något du inte skulle göra för en hund, varför är det okej att göra det till en fisk?

Hur hundar får Bandmask och hur man behandlar dem
Avmaskningstabletter hundar och katter: naturliga alternativ
Djurägare: I mål om Rapture ..
Anta-A-Cat månad i San Francisco, Kalifornien
Prova en sval, uppfriskande Tempererat Marine Aquarium
Plocka ut en valp
Amerikansk cocker spaniel: hudproblem, vårtor
Hur man behandlar Feline akne
Allt om rasen: Chihuahua
Vad är det bästa hundras för dig?
Ode till Fido

Leave a Reply