Afrikansk klogroda Care Made Easy

Afrikanska Clawed Grodor är lätta att hålla … rätt? Det är vad jag tänkte när jag började mitt första akvarium, men jag snabbt lärde mig att men ganska härdig som en art, de är inte alls enkelt! Jag valde ACF som husdjur när jag tog beslutet att inleda min första akvarium. I början visste jag ingenting utom vad sällskapsdjur experten i affären sa. Mitt misstag. Så jag skriver detta för att ge dig så många fakta som möjligt för att hjälpa dig i vården av din
ACF.
Först, innan du väljer ACF, fråga dig själv några frågor;
-ACFs är tropiska sötvatten. Under sommarmånaderna, håller den naturliga varma vädret tanken varmt, men jag villig att ge en tank värmare för vintermånaderna?
-ACFs äter allting. Är att ha en färgglad sällskapsakvarium viktigt för mig eller kommer jag vara glad att ha en tank med ett par grå färgade grodor?
-ACFs kräver en varierad kost. Är jag villig att mata en mängd olika livsmedel och blanda upp saker varje par dagar?
-ACFs kan leva upp till 15 år! Är jag villig att hålla och ta hand om ett djur för så länge?
(I åtminstone 11 delstater i USA finns vilda populationer av ACF som startade för laboratorier släppt oönskade eller onödiga grodor och bara eftersom människor tröttnade på sina husdjur och låta dem gå. På grund av den ACFs glupsk aptit, har dessa grodor decimerade den inhemska fisk och groddjurspopulationer inom dessa områden. Vänligen bidrar inte till denna katastrof till följd av oansvarighet (1))
Även ACFs är tråkig i färgen de utgör för det genom de sätt de simmar runt tanken och de upphör aldrig att roa mig under matdags. Jag har även lärt mig att äta ur min hand och en del av dem även gillar att simma upp och koppla av i min handflata (i vattnet förstås).
Om du har valt att få en ACF eller två, se till att detta är vad du får och inte en afrikansk dvärg groda (ADF). De är ofta säljs som ACFs i lokala och kedja djuraffärer så här är det bästa sättet att se skillnad och vara säker på att du vet vad du köper;
-ACFs bara har simhud tillbaka fötter. ADF har både simhud Fram-och baksida fötter.
Så du vill ha en ACF eller om du redan har ACFs och bara vill lära dig mer, läs vidare …
Om ACF:-Vetenskapligt namn, Xenopus laevis
-Har en livslängd på cirka 15 år
-Växa till cirka 5 inches
-Det tar ca 1,5 år att växa till full storlek
-De blir könsmogna mellan 4 och 6 månader
-Kvinnor är större än hanarna. De är tyngre trehjulig medan män tenderar att vara mindre och smalare
-Albinos växer inte lika stora som de naturliga färgade grodor
-Män har mörka kuddar på insidan av sina underarmar kallas Nuptial Pads
-Kvinnor har en liten svans för att hjälpa insättning ägg
-ACFs har ingen tunga eller tänder och använda sina framben att skotta mat i munnen
-ACFs ömsar skinn ungefär en gång varannan vecka. Var inte orolig. De kommer att äta skjul huden. Det är naturligt.
Bostäder: -10 liter vatten per groda. När de är unga och små du klarar med bara 5 liter per groda men vara beredd att utöka sin omgivning när det behövs.
Använda ett lågt flöde filter särskilt om det finns andra fiskar i tanken (använd en avdelare för att hålla andra fiskar från att bli uppätna)
-Använd en lång tankar i stället för en hög en. De kräver bara och jag skulle bara rekommendera ca 12 inches av vatten.
-Sötvatten musslor är också en bra källa till filtrering. Använd 1 mussla per 5 liter.
-Använd en mjuk sand eller medium / stor grus för botten av tanken. Sand kan föras om grodan förbrukar den av misstag, men mindre grus kan påverka mag-tarmkanalen och orsaka dödsfall.
-Särskild belysning krävs inte, men inte skadligt heller. Om belysningen används, har 12 timmar ljus och 12 timmar utan.
-Om du använder kranvatten, behandla det! De kemikalier som används för att hålla vattnet rent skadar din groda. Vatten behandlingar är billiga och säljs på någon djuraffär.
-Ge massor av platser för din groda att dölja. Tänk på att grodorna har mjuka, känslig hud vara så säker på att det inte finns något för grovt eller skarp.
-Växter är alltid uppskattat. Använd kraftiga silke växter (plast kan ha skarpa kanter) eller härdiga tjocka leaved levande växter.
-Håll vattentemperaturen någonstans mellan 70-75 grader.
Matning:-Mata en varierad kost: HBH grodyngel biter, reptomin pellets, pellets räkor, levande guppy yngel, frysta röda mygglarver, fryst artemia, frysta krill
-Mata inte fisk flingor, Beefheart (för mycket fett, kan vara farligt) och guldfiskar
-Endast foder en gång varannan dag eller en gång var 3 dagar när de blir äldre. När de blir vuxna, bara mata en gång i veckan.
Hand utfodring är mycket enkel. Ta en nypa av mat mellan två fingrar och lugnt följa grodan runt behållaren tills det blir acklimatiserad till din hand och presentera maten framför sitt ansikte. Det kommer att lukta mat och så småningom försöka ta det från dig. Så snart grodan inser att den stora läskiga handen har mat, det är din bästa vän! Tyvärr är dessa killarna har ett dåligt minne och varje matning måste du börja om från början, men med tiden de minns och kommer alltid vara glada att se din hand. Hand betyder mat!
Att hålla andra fiskar med afrikanska Clawed Grodor: Detta är bara inte en klok idé. Som unga grodor kan andra fiskar trakasserar och även skada dem. Som äldre större grodor kan de försöka att äta en fisk som är alldeles för stor för dem och kvävas. Hursomhelst, fungerar bostäder ACFs och annan fisk i harmoni INTE! Jag har försökt. Den bästa kompromissen som jag har upptäckt som råkar vara fördelaktigt är att ha en avdelare och hålla manliga och kvinnliga guppy. Guppy har liknande vattenlevande behov som ACFs och de har också andas luft från ytan, precis som grodorna! Men bäst av allt, guppy ger levande fött. Inte bara är detta roligt att uppleva, men om delaren har tillräckligt stora hål, baby guppy (dvs. yngel) kommer att simma till andra sidan där de blir en näringsrik måltid för ACFs. Och även om detta inte är en fisk, kan sötvatten musslor hållas i tanken. De är för stora för att konsumera, de brukar trakassera grodorna, och de är ett underbart naturligt filter för tanken!
Vanliga sjukdomar: De vanligaste sjukdomar bland ACFs är Red Ben och Bloat aka Dropsey.
-Röda ben är erkänd av rodnad hud på benen och magen, öppna sår på kroppen och ögonen. Den orsakas av en bakteriell infektion och är smittsam. Om det upptäcks tidigt kan behandlas med tetracyklin.
-Bloat är vad det låter som. Vätskor bygga upp mellan skikten av huden och ger grodan en uppsvälld utseende. Om du har problem med att berätta eftersom dessa grodor är enorma och fett till att börja med, kommer grodan ser ut som det har en upphöjd panna när det naturligtvis är platt och slät från näsan hela vägen till korset. Grodan kommer också att vara oförmögen att stanna på botten av tanken och det mesta av dess kropp flyter mot ytan medan en frisk groda flyter med endast nosen till ytan. Den orsakas av en intern bakterieinfektion oftast orsakas av en utfodring en strikt diet av röda mygglarver (levande eller fryst). De bakterier som orsakar svälla finns i mag-tarmkanalen av masken och byggs upp i grodans systemet. Detta är smittsam. Om det upptäcks tidigt kan behandlas med någon typ av medicinering för svälla, mer allmänt kallas Dropsey bland fisk. Använd en verklig medicinering eftersom det finns många naturliga botemedel på marknaden för detta och de flesta fungerar inte.
-Det är också rekommenderat att använda akvarium salt för att minimera utvecklingen av bakterier i tanken. Använd en lite mindre än rekommenderat på lådan eftersom groddjur har mycket känslig hud.
Jag hoppas att jag har hjälpt på något sätt och om du har några frågor är du välkommen att kommentera och jag kommer att svara efter bästa förmåga.

Bekanta dig med St Bernard förföljer
Ska du declaw din katt?
Hund Daze of Summer
DIY Rabbit Cage på en budget
Är din hund Dominerande?
Behandling av blåscancer i Cats
10 Top Dog Training Supplies
PetSmart Dog utbildningar
Rumsren för din valp eller vuxen Valp
Juni är Adopt-A-Cat månad!
Allt om rasen: Plummer Terrier

Leave a Reply