7 frågor att ställa till hunduppfödare innan ett valp

Att få en ny familj hund från en hunduppfödare kan vara spännande för hela familjen. Däremot kan hämta hem en liten valp vara en stressande händelse för alla inblandade. Innan vi går vidare och anta en hund från en hunduppfödare, överväga att be några frågor för att göra övergången att gå smidigare.
Be om referenser.
Det är en bra idé att prata med en eller två andra personer som har infört en hund från din hund uppfödare för att få en allmän uppfattning om sina erfarenheter med uppfödaren och hur glada de var att göra affärer med uppfödaren. Medan alla vill tänka det bästa av hunduppfödare finns hunduppfödare som inte kommer att upp till normerna. Det är bäst att vara säkrare än ledsen för både dig och den nya valp.
Be för varumärket av mat och utfodring schemat valpen har varit på.
Ändra livsmedel varumärken abrupt kan störa en valp mage. Det är bäst att använda samma märke av hundmat att uppfödaren hade använt i början, eller tills du har övergått valpen gradvis till en annan typ av mat. Dessutom, om valpen har ätit klockan 6, klockan 12, och 5 pm med hunduppfödare, då kan du satsa på valpen vara hungrig vid dessa tillfällen samtidigt som de bor med dig. Hålla samma utfodring schema kommer att göra alla lyckligare.
Fråga hunduppfödare för valpens potta schema.
En valp tenderar att hålla sig till samma schema för att gå utanför. Be uppfödaren för detta schema kommer att låta dig veta ungefär vilka tider under dagen för att få valpen utanför. Detta kommer också att göra potträningen lättare och lämnar mindre mässar på din matta!
Fråga om valpen har haft några vaccinationer.
Att veta vad vaccinationer valpen har haft kommer att hjälpa dig att avgöra vilka vaccinationer valpen fortfarande behöver ha. Det kommer också att eliminera alla chanser att vaccinera valpen två gånger, något du vill undvika! Fråga också om hunduppfödare har vaccination poster för valpen. Om så är fallet, be om en kopia för din egen bokföring.
Fråga hunduppfödare om valpen känner några kommandon ännu.
Om din nya valp redan vet hur att sitta, så det är bara tomte poäng för dig! Utbildning valpen blir så mycket enklare om valpen redan vet några kommandon.
Be att om du kan möta valpens mamma eller pappa.
Det är svårt att gissa hur stor din valp så småningom kommer att bli när han eller hon för närvarande sitter bekvämt i armvecket. Se valpens mamma eller pappa kommer att ge dig en allmän uppfattning om hur stor (eller liten) din hund kommer så småningom växa till vara.
Fråga om potentiella hälsoproblem valpen kan vara i riskzonen för.
Vissa hundar är mer benägna att hälsoproblem, såsom höftledsdysplasi, än andra. Veta från början vilka typer av hälsofrågor att se upp för kan förlänga längden och kvaliteten på din hunds liv.

Vad vill du nu?
Namn för ditt husdjur Enligt deras färg
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
C Journal för vatten, resor och äventyr 2, nr 3 (2008): 47-49.
Frågor att ställa när man köper en häst
Hur man sätter din katt på en diet
Katt Flea Medicinering hjälper till att förhindra Dermititis och hudinfektioner
Orsaker till balanserad kost för papegojor
De bästa Dog Training Produkter
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Hur man förbereder ditt hem för ett nytt husdjur

Leave a Reply