5 Vanliga Urinary Tract problem hos hundar

Urinvägarna är viktig för avlägsnande av avfall från kroppen genom urinen. Hela systemet innefattar urinröret, urinblåsan, urinledarna och njurarna. Urinvägsinfektion problem kan vara mild till svår och kan lätt botas, men också har potential att vara mycket skadligt för din hund. Här är några av de vanligaste problemen urinvägarna hos hundar.
Urinvägsinfektioner
Urinvägsinfektioner är bland de vanligaste av urinvägarna problem i hundar. En infektion kan bero på virala, bakteriella eller svampinfektioner och kan förekomma var som helst i systemet, inklusive njurar, urinblåsa, urinrör eller urinledare. Symtom på en urinvägsinfektion inkluderar ofta men små mängder urinering, kan blod finnas i urinen och det kan vara smärta vid urinering. Specifikt med njur-infektioner kan det finnas en förlust av aptit, feber eller depression. Infektioner behandlas genom antibiotika eller andra läkemedel baserat på plats och typ av infektion närvarande.
Stenar i urinblåsan
Medicinskt kallas njursten, kan blåsan stenar bilda potentiellt någonstans i urinvägarna systemet, inte bara blåsan. Hundar som lider av stenar kan ha svårigheter att urinera, men vissa hundar kommer inte att ha några symptom alls. I många hundar kan stenarna upptäcks under en rutinmässig undersökning.
Behandling för stenar i urinblåsan varierar på storlek och läge. Vissa stenar är tillräckligt små för att passera genom systemet utan att skada men hunden bör övervakas med avseende på förekomst av större, framtida stenar. Urohydropropulsion är en behandlingsmöjlighet i vilken en kateter placeras i urinröret medan hunden är under anestesi. När katetern är på plats, är en saltlösning pumpas in i blåsan. Veterinären kommer försiktigt sätta press på blåsan och spola stenarna ut genom katetern. I de fall där alltför stora stenar är närvarande, kan kirurgiskt avlägsnande vara nödvändigt.
Njursjukdom
Även känd som njursjukdom, är njursjukdom vanligt förekommande i äldre hundar. Det kan orsakas av infektioner till njuren, parasiter, inflammation, autoimmuna sjukdomar, reaktioner på läkemedel, medfödda störningar eller ärftliga sjukdomar, trauma eller cancer. Många hundar kommer att märka att deras hund har en ökning av vattenintag tillsammans med ökad urinering, urin kan innehålla blod, uttorkning, kräkningar, viktminskning eller diarré. I vissa hundar kan det även vara en brist på urinering eller en minskning av urinering.
En urinanalys och ett blodprov kan e utföras för att fastställa orsaken (er) av njursjukdom. När väl diagnosen innebär behandling rehydrering, antibiotika och andra läkemedel, beroende på orsaken till njursjukdom.
Inkontinens
Inkontinens är ett tillstånd där musklerna som styr ventilen vid öppnandet av urinröret inte längre riktigt fungerar på grund av hormonförändringar som styr musklerna. Detta orsakar ofrivilliga läckage av urin från hunden, särskilt under vila eller sömn. I mycket sällsynta fall kan detta tillstånd leda till följd av medfödd (förekommer före eller vid födseln) fel i hundens urinröret. Behandla inkontinens är relativt lätt och innebär ett icke-hormonellt läkemedel som kallas PPA (fenylpropanolamin), eller användning av hormon tillskott för att återinföra användning av muskeln.
Ektopisk urinledare
En ektopisk urinledare är en av de vanligaste medfödda defekter i urinledarna. När en ektopisk urinledare är närvarande, urinledaren sätta urin i övriga delar av kroppen. Till exempel i tikvalpar urinen ofta förskjutas i vaginalkanalen. Detta orsakar konstant urinläckage från slidan. Den enda behandlingen för en ektopisk urinledare innebär operation som kommer att sätta tillbaka urinledaren till urinblåsan, vilket möjliggör korrekt urinering. Dock kan vissa valpar lär sig aldrig att utveckla full kontroll över sin urinering.

Tropisk fisk för ditt saltvattensakvarium
Pristella Tetra Faktablad
Hjälpa till att bygga förtroende i en fruktansvärd hund
Bad katt beteende
Är pottan Patch rätt för din hund?
Vad orsakar hjärtsvikt hos hundar?
Hur Anta en kanin
En Poem för Bailey hunden
Behandlar för hundar: Vita Kraft Beefy Sticks omdöme
Pärlhöns: stora fåglar att hålla
Afrikansk klogroda Care Made Easy

Leave a Reply