5 sätt att berätta Age en föräldralösa eller övergivna Kitten

Övergivna kattungar är en rörande syn och de kan lätt dra i hjärtat strängar. Om du har stött på en föräldralös kattunge som du har räddat måste du ta reda på hur gammal den är så att du kan ge bästa möjliga, mest ålder lämplig vård för kattungen. Läs vidare för att lära en grundläggande guide om hur man ålder en föräldralösa eller övergivna kattunge.
Ögon
Liksom de flesta djur är kattungar födda blinda, men efter ungefär en vecka, kommer ögonen börjar öppna. Efter 10 dagar i ögonen borde ha öppnat helt. Kattungar är alla födda med blå ögon, som gradvis kommer att ändra färg när de mognar. Ögonen brukar förändras och bosätta 7 veckor efter födseln. Om föräldralösa kattunge fortfarande har blå ögon, är det förmodligen under 7 veckors ålder.
NAVELSTRÄNG
En kattunge som fortfarande har sin navelsträng fäst är fortfarande mycket ung och sårbar och det är bara 3 dagar gammal eller yngre.
Tänder
Kontrollera kattungens tänder som en visuell ledtråd för att bestämma hur gammal kattungen är. Enligt Cornell bok katter kommer centret framtänderna börja bryta från tandköttet mellan 2-3 veckor, yttre framtänder i 3-4 veckor, hörntänder på 3-4 veckor övre kindtänderna vid 8 veckor och lägre molarer på 4-5 veckor. Dessa är grundläggande riktlinjer för kattungar som skär sin första uppsättning av mjölktänder.
Äta
Kattungar kommer vanligtvis att kunna äta oberoende av 5 veckors ålder. Vissa är yngre när de börjar äta på egen hand. Om kattungen är fortfarande mycket ung, måste det vara flaskmatade tills den är redo att börja avvänjas på fast kattmat. Iaktta kattungens matvanor. Visar inte kattungen en vilja att hitta matskål och äta utan att uppmanas att göra det? Kan kattungen äta fast föda som du erbjuder? Eller behöver kattungen stimuleras att äta genom att placera mat på fingret för att den ska äta?
Toalettbesök
Mycket unga kattungar (yngre än 3 veckor) kommer inte att toalett utbildade och kommer att behöva stimuleras att passera en avföring tillsammans med urin. Observera kattungen för att se om det gör ett försök att använda kattlådan. Om inte, använd en fuktig pappershandduk eller en våt flanell, vilket kommer att likna moderns tunga och massera den över kattungens botten tills kattungen har passerat en avföring eller urin.
Föräldralösa eller övergivna kattungar kommer inte att kunna klara sig själva, men kommer att vara mycket beroende av sina räddare. Kontrollera kattungens ögon, förekomst av navelsträngen och tänder för att se hur gammal kattungen är. Dessutom kommer en mycket ung kattunge behöver mycket stöd när man äter och toalettbesök. Kontakta din veterinär för support om du hittar en övergiven eller föräldralösa kattunge.

Top Cat Foods
Ta bort och demat din katt hår
Stora husdjur för nyfikna pojkar
Avel Sugar Gliders
Risker för katter
Alternativ till slösaktig Lint Borstar
Den bästa Large Breed Hundfoder: Här hittar du kuponger hundmat och rabatter
2009 Fantasy Football betyg: Topp 10 Försvar
Vad kan man göra med hundar är rädda för åskan stormar
Engelska Spots Ras profil
Vår jord

Leave a Reply