10 av de mest exotiska hundraser

En mans bästa vän är hans hund, och de bästa vänner finns i alla storlekar och färger. Enligt American Kennel Club, finns det mer än 160 erkända raser av hundar i Amerika. Några av dessa raser är ganska exotiska och unika. Här är 10 av de mest ovanliga hundraser där ute.
1 Komondor
Denna hund ser ut som en vandrande mopp. Deras päls består av tjocka rep-liknande lockar som når marken. De är oftast vita, även om vissa hundar kan ha lätt skuggning. Denna ras är en flock väktare eller beskyddare, inte en herde. De är lugna hundar som kan tänka sig i tuffa situationer. Eftersom de var avsedda att skydda sina avgifter, Komondors är starka och lojala. Vanligtvis väger mellan 60 och 80 pounds. Var medveten om att om du väljer att få en Komondor att deras bark är ganska högt om de bestämmer att någon är ett hot. Detta kan utgöra ett problem i lägenhetskomplex eller lägenheter där buller är ett problem.
2 Kinesisk Shar-Pei
Dessa är gamla kinesiska hundar som är kända för sina många rynkor. De har kort, grov päls och en unik svart tunga. De har lite kort stubin, som kan vara överväldigande när det paras ihop med sin starka bygga. De tycker inte om att ha sina naglar klippta och kan vara mycket svårt att kontrollera. Dessa hundar slåss till döden och kan inte fysiskt dominerade. Detta är inte en hund för dem med barn eller andra husdjur.
3. Ibiza Hound
Detta är en smal jakthund med en lång, smal nos. De är vänliga hundar som är både lugn och alert. De kräver massor av träning, men bör inte vara av en koppel såvida de inte är i ett område omgivet med 6-fot höga staket. De är mycket smidiga och kan hoppa högre än de flesta hundar. Ett varningens ord: dessa hundar äter allt du lämnar ut.
4. Portugisiska vattenhund
Detta är en stark hund med en befallande närvaro. De har sitt ursprung i Portugal, där de hjälpte fiskare. De har stor uthållighet i vattnet, hjälper besättningen fiskstim och leverera meddelanden mellan båtar. Dessa hundar fäller inte mycket och har en allergivänliga päls, ett plus för personer med allergier. De är en lojal hund och kommer bra överens med barn. En sak att tänka på är att portugisiska Water Hundar gillar inte att vara utan sin familj under långa perioder, så kennlar är inte ett alternativ om du går ut ur staden.
5. Kinesisk nakenhund
Den hårlösa versionen av denna leksak hund är verkligen den mest intressanta eftersom det har hår. Håret på huvudet ser ut ponytails, och håret på sina tassar ser ut strumpor. Denna hund beskrivs som kärleksfull och lekfull.
6. Peruvian Inca Orchid
Detta låter som en exotisk blomma, men det är faktiskt en vinthund hund. De kan beläggas eller hårlösa men antingen sätt de alla har en plats på toppen av huvudet kallas kyss plats. De hårlösa hundar har faktiskt hud som kan komma i en mängd olika färgkombinationer. Dessa hundar är lugna och ägnas åt sina ägare. De är vanligtvis inte vänligt mot främlingar, men de är vanligtvis inte aggressiva med dem heller.
7. Chow Chow
Vi har alla säkert hört talas om en Chow Chow, men inte alla vet att de har en svart tunga som den kinesiska Shar-Pei! En annan unik egenskap hos Chow Chow är deras rynkar pannan utseende eller scowl. Även om de kan se ut som de är på dåligt humör, Chow Chows är allmänt trevlig. Men Chow Chows är oberoende och måste läggas in möten med främlingar genom sin ägare.
8. Schapendoes
Detta är en vallhund som har stor hoppa förmågor och agility. Dessa hundar är inte känt, men kanske det beror på att deras namn är svårt att uttala. Det är synd eftersom de faktiskt bra husdjur. De är ivriga att behaga och är vänliga.
9. Coton de Tulear
Detta är en sällsynt ras som fick sin början i antikens Madagaskar. Som du kan bild från deras namn, Coton de Tulears ser ut stora bomullstussar. De är mycket lätta att träna och inte vanligtvis hög uppträdda som vissa andra små raser. De får i allmänhet tillsammans med alla medlemmar i familjen, inklusive katter och andra hundar.
10. Clumber Spaniel
Denna hund har en djup bröstkorg och korta ben. Det är en kraftfull jakthund och en tillgiven vän. Om du funderar på att skaffa en Clumber Spaniel, tänk på att de dregla mycket på grund av formen på munnen. De fäller också ganska lite, men honor av rasen tenderar att ha lite mindre hår.
Referenser: Om den kinesiska Crested, amerikansk kinesiska Crested Club
Om Komondor, Komondor Club of America
En kort introduktion till Coton de Tulear, The Coton de Tulear Club of America
Egenskaper och temperament, Ibiza Hound Club i USA
En Chow Chows Personlighet och vanor, Chow Chow Club, Inc
Vanliga frågor om portugisiska vatten hundar, portugisiska Water Dog Club of America
Allmän översikt av den peruanska Inka Orchid, peruansk Inka Orchid Club of America
Leva med Clumbers, The Clumber Spaniel Club of America
Bruksanvisningen till den kinesiska Shar-Pei, Kinesisk Shar-Pei Club of America, Inc
Schapendoes: Visste du att? American Kennel Club

Pet Care: King Snake
Reser utan ditt husdjur
Halloween parter för valpar
10 skäl till varför det är inte en bra idé att ta din hund att arbeta
Deodorize en skunked hund
Allt om rasen: Virelade Hound
Att handskas med förvildade katter och förvildade kolonier Cat
Med Hundar och katter Get Along i ditt hus
Fem intressanta fakta om Kaspiska hästen
Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Den danska kyckling Dog är en bra jakthund

Leave a Reply